21 C
Бургас
сряда, 12 май, 2021
spot_img

Бургас мина 200 заразени на 100 000 души, затягат мерките

Бургас мина критичния праг по заболеваемост от Ковид-19 от 230 заразени на 100 000 , съобщи за zonaburgas.bg д-р Георги Паздеров – директор на РЗИ Бургас. От днес в града се въвеждат по-строги мерки като усилен филтър в моловете, включително и мерене на температура на входа на търговските центрове. Засега не се предвижда повторното им затваряне. Отворени остават и фитнес залите. Общината е направила и дезинфекция в ромските махали.

Предстои да се направят точни разчети за броя на леглата в Ковид секторите в болниците, за да се прецени има ли нужда от откриване на допълнителни легла.

Ще се закупят бързи антигенни тестове за пет ДКЦ- та в града за бързо установявена на новозаразени.

В понеделник ще се проведе областен щаб, на който ще се направи анализ на ситуацията с разпространението на заразата в региона и ще се набележат нови мерки, ако случаите продължават да растат.

От общината въвеждат следните мерки:

След заседание на общинския кризисен щаб бе решено в Бургас отново да се изпълняват следните мерки:

– Активна дезинфекция, която се извършва от общинската Дезинфекционна станция – на всички детски градини, училища, автобуси от градския транспорт и автобусни спирки. През изминалия уикенд са дезинфектирани 27 детски градини. Продължаваме с училищата.

– Възобновява се практиката съвместни екипи на РЗИ, Полиция и Общината ежедневно да извършват проверки на търговски обекти – дали в тях се спазват предписаните от МЗ противоепидемични мерки.

– Дезинфекция на публични пространства в кв. „Победа“, както и предоставяне на антигенни тестове от РЗИ на бургаските медицински центрове.

– Да бъдат извършени ремонтни дейности в приемната за ваксинации на РЗИ, с възможност за поставяне на агрегат за поддържане на температурата във фризерите.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,901Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: