28.1 C
Бургас
четвъртък, юли 7, 2022

Бургас вече си има „Дърво на изкуствата“

Няколко именити творци участваха в първото издание на Симпозиума по скулптура за градска среда, който Община Бургас организира и финансира със свои средства. Това са професор Светозар Бенчев, Емил Бачийски, Красен Троански, Огнян Петков и Добрин Вътев. 

Като резултат, в централна градска част поетапно започнаха да се появяват модерни пластики, които радват окото на минувачите и предизвикват интересни асоциации в тяхното съзнание. След „Шапката“ на проф. Бенчев, на мястото си вече е поставена и „Артлегория“, дело на Добрин Вътев – председател на Съюза на бургаските художници. Тя се намира в градинката пред Общината.

„“Артлегория“, или „Дървото на изкуствата“, трябва да се развива, да ражда плодове и да расте до безкрай. Изобразени са символите на различните изкуства, показващи Бургас като артистичен град, вдъхновяващ творците от всички области. Защото обликът на всяко нещо, на всяко място, на всеки град, държава, нация…. се определя от изкуството….“, така Добрин Вътев описва концепцията на своето произведение. 

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук