15 C
Бургас
събота, 8 май, 2021
spot_img

Бургас влезе в туристически топ 10 на най-приятните градове за шофиране в света

Бургас се нареди в топ 10 на градовете в света, в които чужденците се чувстват най-приятно докато шофират. Проучването е на портала за търсене и сравняване на оферти за наемане на автомобили Discover Car Hire. Анкетираните пътешественици са отговорили на питането в кои градове е било най-приятно за тях да шофират докато се наслаждават на гледките наоколо. Допитването е направено сред 2599 души.

Днес, когато все повече хора пътешестват с кола – лична или под наем, а маршрутът се чертае от навигационни системи, преживяванията им стават все по-важни за представителите на туристическата индустрия, обясняват мотивите на анкетата нейните автори.

С изненада установили, че в топ 10 попадат градове, за които не всеки е чувал, нито очаквал да бъдат включени.

Ето кои са в топ 10:
1. Гран Канария, Канарски острови
2. Измир, Турция
3. Кернс, Австралия
4. Кефалония, Гърция
5. Сплит, Хърватия
6. Бургас, България
7. Нок, Ирландия
8. Понта Делгада, Азорски острови
9. Йоханесбург, Южна Африка
10. Варшава, Полша.

Авторите отбелязват, че сред първите десет са попаднали достатъчно на брой островни дестинации, за да се предполага, че туристите обичат да шофират на части от сушата, необременени с многокилометрови транспортни мрежи. В изследването попада и София, която е на 49-та позиция.

От обясненията се разбира, че анкетираните са оценявали не толкова организацията на движението, колкото красивите гледки по пътя и близостта до културно-исторически и природни забележителности, плажове и места за пазаруване. Причината е, че GPS-ът отнема от стреса при пътуване на непознато място. Все пак се подчертава, че достъпът до тези обекти е удобен, осъществява се по добри пътища и с осигурено паркиране. Оценявано е и поведението на местните шофьори, често нетърпеливи и непредсказуеми.

В прессъобщението за анкетата предимствата на Бургас не се коментират отделно, но се отбелязва, че най-непопулярни сред шофьорите са Дубровник, Лондон, Глазгоу, Белфаст и Атина.

Общо в списъка са включени 74 града в света. Вижте го тук.

От справка в сайта на компанията се вижда, че най-търсените чрез него дестинации са 40 като България влиза в това число с близо 300 оферти за коли под наем от 24 града, което я поставя преди Канада, Чехия, Холандия./dnevnik.bg

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,902Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: