31.1 C
Бургас
вторник, 3 август, 2021

„Бургасбус“ дава добри заплати за шофьори, кандидати обаче няма

„Бургасбус“ продължава да страда от недостиг на професионални шофьори. Според шефа на общинския превозвач са нужни между 30 и 35 квалифицирани водачи за нормалното изпълнение на автобусните графици. 

Превозвачът е провел срещи с представители на бургаски школи, които обучават шофьори за категория D и според постигнатите договорки, курсистите, които имат желание да работят като водачи в обществения транспорт ще ползват преференциални условия и гарантирана позиция.

„Водачите трябва да имат необходима квалификация – свидетелства за професионална компетентност, валидни психо тестове. Не трябва да са с „черно“ досие в КАТ, тоест да не са правили груби нарушения по пътищата“, допълни инж. Петко Драгнев.

Стаж не се изисква. Първоначално новите водачи ще изпълняват курсове по линии с по-ниска натовареност, уточни той. Работи се на смени, като първата започва в 4.00 часа, а втората приключва в полунощ. Заплатата за водачи в общинския превозвач „Бургасбус“ е между 1 200 и 1 500 лева.

В „Бургасбус“ отчитат и недостиг на монтьори, но не сериозен. Към момента се подготвя новото зимно разписание. С него интервалите на автобусите ще бъдат намалени в пиковите часове.

 

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: