5 C
Бургас
неделя, 7 март, 2021

Бургазлии с подписка срещу изграждането на подземен паркинг на х-л „България“

Във връзка с инвестиционното намерение „Предложение за изграждане на подземен и надземен паркинг, и благоустрояване на прилежащите пешеходни зони пред западната и северната фасади на хотел „България“ в град Бургас“,  ще бъде организирана подписка срещу реализирането на предложението.

„Причината е, че според нас осъществяването на проекта няма да е в полза на гражданите, а ще бъде за обслужване на частни интереси и за това считаме, че този проект не е нужен на бургазлии.

Причините, поради които се обявяваме против изграждането на паркинга и инициираме подписка, са:

  • Разрушаване на съществуваща и вече облагородена зелена площ, и невъзможността за възстановяване на дървесните и други растителни видове;
  • Евентуалният паркинг няма да разреши проблемите на гражданите с паркирането, а има за цел да обслужи интересите на хотел „България“ и прилежащото към него казино;
  • Този проект ще генерира допълнителен трафик към центъра на града, което е в противоречие със съвременните урбанистични тенденции;
  • Проектът ще застраши конструктивната цялост на втората най-стара църква в България, след като при строеж на друг подземен паркинг беше нарушена целостта на най-големия християнски храм в град Бургас „Св. Св. Кирил и Методий“.

Ние сме жители на град Бургас, които са недоволни от случващото се и за това предприемаме превантивни законови мерки, за да не допуснем реализирането на спорното инвестиционно намерение.

Информация за предстоящата подписка (дата, място, часови диапазон и друго) ще бъде предоставена допълнително“, съобщават от ОЗБГ.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ