12 C
Бургас
петък, 5 март, 2021

Бяла и Обзор получиха нова линейка

Нова линейка получи Центърът за спешна медицинска помощ в Бяла. Той е единственият в страната, който работи на териториално-функционален принцип и по държавно разпределение обслужва две общини – Несебър (в района на Обзор) и Бяла.

Колата е придобита по опхеративна програма „Региони в растеж“. Официални гости на приема бяха кметът на Бяла Пеньо Ненов и градоначалникът на Несебър Николай Димитров. 

Машината ще повиши значително качеството и бързината при реакция на спешни случаи в Бяла и за Обзор, но и в и селата Баня, Паницово, Приселци, Раковсково и Емона.

„В този труден момент е важно да се обединяваме – хора и институции, и да работим заедно и в синхрон, за да преодолеем предизвикателствата на новата ситуация, която COVID създаде“, отбеляза кметът на Несебър Николай Димитров.

Според него, работата на центъра за спешна помощ в Бяла, който обслужва две общини в две различни области, е пример за добрата организация и успешното сътрудничество между Бяла и Несебър. 

Новата техника ще повиши значително качеството и бързината при реакция на спешни случаи както за Бяла, така и за Обзор и селата Баня, Паницово, Приселци, Раковсково и Емона.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ