Експо център „Флора“ в Бургас се превръща в сцена на вкус, творчество и емоции, където най-добрите майстори от България и чужбина се състезават за място на световния финал на World Paella Day Cup във Валенсия.
Участниците преминаха по червен килим преди да влязат в кухнята на открито, където кулинарната надпревара вече кипи – буквално и преносно. В подготвителния ден те приготвят своите бульони – сърцето на съвършената паеля, с която днес ще се борят за престижната титла.

„Денят преминава в аромат, вдъхновение и много емоции! Но преживяването е много повече от кухня – то е празник на култура, традиция и страст. Участниците са осем- седем жени и една жена“, споделят организаторите.
Конкурсът е част от фестивала SOLE, посветен на испанската култура, музика и гастрономия. В надпреварата участват и двама чуждестранни състезатели, а финалистът от миналата година Николай Тодоров-Ник е домакин на събитието.
Победителят ще представи България през септември във Валенсия – родината на паелята, където ще премери сили с най-добрите в света.

Журито е международно – с представители от Испания, Пуерто Рико, Мексико, Канада, Русия, Филипините и България, които не само оценяват, но и се включват в кулинарни демонстрации.
Събитието е с вход свободен и предлага възможност на публиката да се докосне до автентичната испанска кухня и културен дух – под слънцето на Бургас.