18.3 C
Бургас
четвъртък, май 19, 2022

Държавни бази по морето ще приемат бежанци

Вдържавните бази и почивните станции има около 33 000 легла в бази с проверени възможности за настаняване на бежанци, като става дума за 455 обекта във вътрешността на страната и по морето. Работи се и за освобождаването на още държавни почивни бази, стана ясно на вчерaшното заседание на Комисията по туризъм в парламента, съобщи председателят й Илин Димитров, който е варненският депутат от „Продължаваме промяната”.

Председателят на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева, която оглави и Националния кризисен щаб за бежанците от Украйна, заедно с Васил Величков – член на щаба и съветник на вицепремиера по ефективно управление, бяха изслушани с последна актуална информация за мерките и направеното до момента за справяне с миграционния поток.

Двамата увериха, че никой няма да бъде оставен на улицата след 31 май, с изтичането на мярката „40 лева“ за хотелиерите, настанили украински бежанци, но и няма да е в четиризвезден хотел.  Васил Величков подчерта, че е много важно да се разбере, че когато на тези хора им е предоставена временна закрила и те доброволно са се регистрирали да я получат, те нямат право на избор къде ще бъдат настанени.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук