19.1 C
Бургас
неделя, 20 юни, 2021

Десислава Цветкова представя книгата си в Бургас

 Българската поетеса, журналистка и преводачка Десислава Цветкова, която от години живее и работи в Брюксел, избра Бургас, за да творчеството си, вдъхновено от морето. Морската премиера на поетичният й сборник „Светлина в душата“ ще се състои на 13 май от 18, 00 часа в Дома на Писателя. Творбите, ориентирани към общочовешките теми за хармонията, светлината и любовта, е своеобразен и оригинален опит да се погледне позитивно към света. И в епохата на скепсиса, фокусът да бъде поставен върху красотата във всичките й измерения.

Десислава Цветкова е родена в София. Завършила е Славянска филология в СУ „Климент Охридски“. Професионалната й кариера започва като журналист. Работила е като репортер в „Дарик Радио“, във вестниците  „Жена“,

„Новинар“, „Женско царство“. След журналистиката, през 2006 година съдбата я отвежда в Люксембург, а след това и в Брюксел, където работи и твори.

         Първите си стихове Десислава Цветкова публикува още като ученичка в списание „Родна реч“,  следват изяви в сп. „Литературна академия“ като студентка, и в сп. „Пламък“, под редакторството на Георги Константинов.

В чужбина поетичните и есеистични творби на Цветкова излизат в сборника на Европейската Комисия „Музика на езиците“, многоезичното издание „Поети“ към ИнтерЛитраТур, Белгия, „Комисията директно“, издание на ЕК. Тази година талантливата българка участва в написването на многоезична поема към Фламандския културен център в Брюксел.

Автор е на три стихосбирки „Птиците летят съвсем до бога“, „Светлина в душата“ и „Красотата е навсякъде“ . Поетесата коментира, че Бургас и морето са сред изворите на нейното вдъхновение и се старае, чрез стиховете си, в които се възпява красотата им,  тяхното вълшебство да докосне душите и сърцата и на читатели в други страни. Наред с личното си творчество и поетични изяви, Десислава Цветкова активно популяризира съвременни български автори в чужбина.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: