15.1 C
Бургас
неделя, 24 октомври, 2021

Димитър Милков остава зад решетките за побой на свой съсед

  Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Димитър Милков, привлечен като обвиняем за причиняване на телесна повреда.

         Димитър Милков е обвиняем за това, че на 18.03.2021 г., около 08:00ч., в гр. Бургас, ж.к. „Меден Рудник“, причинил лека телесна повреда по хулигански подбуди на Й. Г., изразяваща се в нанасяне на удари с длан в областта на главата и удари с юмрук в областта на корема му (престъпление по чл. 131, ал.1, т. 12, вр. чл. 130, ал. 1 от НК).

         Според Бургаския районен съд, събраните доказателства сочат, че Димитър Милком е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем, т.е.  за настоящия състав е налице обосновано предположение за авторство на деянието. Действително обвиняемият показва увреждания, за които твърди, че са получени от действията на сочения за пострадал, но в случая това не води до отпадане на отговорността му.

Настоящето деяние не е тежко умишлено по смисъла на чл. 93, т.7 от НК, но обстоятелството, че агресията е насочена към увреждане на телесното здраве на пострадалия, мотивира съда да вземе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Разрешаването на конфликт чрез побой над едно лице не следва да бъде толерирано, независимо, че уврежданията в случая са леки по смисъла на чл.130 от НК“, пише в мотивите си Районен съд – Бургас.

Видно от поведението на обвиняемия, наложените му наказания по предходни осъждания не са имали предупредителен и превъзпитателен ефект, което обоснова извода на съда, че е налице безспорна опасност същият отново да извърши ново престъпление. Съдът счете, че съдебното минало на Димитър Милков и множество осъждания и противообществени прояви, както и предвид събраните по досъдебното производство доказателства за виновността му, го правят лице с висока степен на обществена опасност.

Що се отнася до предположението за опасността обвиняемият да се укрие, според Районен съд – Бургас в кориците на делото не се съдържат доказателства, обосноваващи възможност това да бъде направено.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред въззивна инстанция в тридневен срок.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: