19 C
Бургас
петък, 23 април, 2021

Димитър Найденов: „Демократична България” ще направи пробив и ще влезе в следващия парламент

„Тръгваме с амбиции да променим статуквото. „Демократична България”  за първи път ще направи пробив и ще влезе в следващия парламент. Това признават дори  и по- враждебните към нас социологически агенции. С това даваме сериозна заявка да променим нещата в парламента, като за първи път, за последните 30 години,  ще се появи реална партия, която дори и в опозиция ще помени нещата за по-добро”.

Това заяви при регистрацията на листата на обединението общинският съветник на Демократична България Димитър Найденов.

Водач на листата на „Демократична България” за Бургас е Ивайло Мирчев, който е добре познат от казуса Росенец. Втори е общинският съветник от „Демократична България” , бизнесменът и юрист  Димитър Найденов, трети в листата е представител на коалиционния партньор от „Зелено Движение”- Даниела Божинова.

 „В листата са още хора с богат професионален опит- представители на гражданския сектор, икономисти, представители на артистичните среди, които изповядват  върховенство на закона, борба с корупцията, електронни избори за в бъдеще”, каза още Найденов.

Димитър Найденов акцентира и върху личната си кауза. „Моите лични приоритети са съдебна реформа- ограничаване на правомощията на главния прокурор , повишаване на неговата отчетност и предсрочното прекратяване на правомощията на главният прокурор Иван Гешев, борба с корупцията, прозрачна  и благоприятна бизнес среда, основа на пазарни принципи”.

Найденов посочи още, че платформата „Ти броиш” на „Да България” вече е набрала 12 000 доброволци. Приложението предлага на всички желаещи да се осигури прозрачност на парламентарните избори и е  отворена за всички политически формации. „Незнайно защо партиите на статуквото не желаят да ползват тази платформа за чести  и свободни избори. Платформата ще ползват застъпниците на „Има такъв народ”. Приложението не упражнява контрол само на гласовете, подадени за „Демократична България” , а тя проследява и контролира честността на изборите”, уточни Найденов.

Той посочи, че съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, по време на кампанията, често ще бъде в Бургас, въпреки че е водач на листа в София и Пловдив, тъй като именно от Росенец тръгнаха антиправителствените протести. По време на цялата кампания в Бургас ще бъде и водачът на листата Ивайло Мирчев.

Ето и листата:

1 Ивaйло Николаев Мирчев
2 Димитър Георгиев Найденов
3 Даниела Стоянова Божинова
4 Весела Петрова Райкова-Грекова
5 Иван Тодоров Тодоров
6 Владимир Дуков Дуков
7 Румен Цветанов Велев
8 Татяна Димитрова Михова
10 Теодор Стойчев Михайлов
9 Константин Георгиев Георгиев
11 Мария Иванова Кирилова
12 Ваня Кръстева Кръстева
13 Димитър Генадиев Гайдов
14 Даниел Тодоров Колев
15 Ясен Георгиев Димитров
16 Иван Георгиев Сухиванов
17 Павлина Илиева Кушалиева
18 Николай Диянов Николов
19 Николай Емилов Христов
20 Димитър Михайлов Чернев
21 Константин Атанасов Костадинов
22 Митко Пейчев Иванов

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Leave a Reply

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: