2.1 C
Бургас
сряда, 1 декември, 2021

Димитър Николов ще иска от Външно отпадане на карантината за руснаци

Идната седмица кметът на Бургас Димитър Николов ще изпрати писмо до Външното ни министерство, с което ще поиска отпадане на задължителната карантина за граждани на Руската федерация, които пристигат у нас. Освен това, кметът ще настоява и за по-лек режим спрямо граждани на страни извън ЕС.

„Така ще може да поемаме полетите от държавите от бившия соцлагер, които не попадат в списъка на страните членки в Европейския съюз. Копие от писмото ще бъде изпратено и до Министерството на здравеопазването. Друг вариант е да получим компенсиране, заради невъзможността да приемаме такива туристи“, заяви Николов пред журналисти днес.

Утре в Бургас трябва да пристигнат четири самолета от Германия, непосредствено след това се очакват и полети от Чехия, Словакия и Словения.

„Надяваме се с гласуваната вече субсидия от 35 евро да разширим полетната програма. Тя вече е разширена до октомври и се надявам със спазването на мерките и факта, че в Бургас хората с контакт до Ковид – 19 са под 1 процент, ще успеем да реализираме един, макар и кратък, летен сезон“, каза от своя страна министър Николина Ангелкова.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: