28.1 C
Бургас
петък, юли 1, 2022

Днес стартира Седмица на морето в града на любовта Ахтопол

Презентации, работилници за деца и изложба на открито ще радват жителите и гостите на Ахтопол в рамките на тазгодишната Седмица на морето в морското градче. Събитието стартира от днес и ще продължи до петък, 10 август.

Специално място в програмата заема отбелязването на 120 години от рождението на Калина Малина – авторка на първия български детски роман „Златно сърце“. По този повод днес от 17:00 часа в читалище „Христо Ботев“ в Ахтопол ще бъде представена биографична презентация за живота и творчеството ѝ, а всички деца ще има възможност да участват в образователна викторина.

Програмата на Седмица на морето в Ахтопол продължава със забавления за деца – от утре стартират творчески работилници за изработване на „морски спомени“ – подаръци за приятели и родители, направени собственоръчно със събрани от брега мидички и камъчета. Всяко дете ще получи и задача – стихче, което да научи и да рецитира на представление в петък. За всички малки участници в програмата и за всички пораснали деца е предвидена и театрална постановка – „По суша, въздух и море“ на гостуваща трупа от театър „Любомир Кабакчиев“ – Казанлък. Постановката ще се проведе в сряда от 19:00 часа.

На пристанищния кей на Ахтопол пък ще бъде представена фотографска изложба със снимки от морското дъно, любезно предоставени от организаторите на Diving Fest – фестивал за водолази и харпунджии. Жителите и гостите на града ще могат да видят първа част от селекция подводни фотографии, правени в периода 2012-2015 и отличени в провеждащия се всяка година фотографски конкурс. Втората част на изложбата ще бъде представена през септември по време на тазгодишните есенни ахтополски празници – „Паламудени вдъхновения и странджански седенки“.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук