19 C
Бургас
петък, 23 април, 2021

Доц. Мангъров се впуска с всички сили в битката с коронавируса

Ръководителят на детската клиника в Инфекциозната болница София – доц. Атанас Мангъров, се включва активно в битката с коронавирус. Новината съобщи лично здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Много е важно всеки лекар да бъде включен в борбата за лечение на Ковид-19. Проведох разговор с доц. Мангъров. Лично съм го помолил активно да се включи в битката с коронавируса. Той пое този ангажимент. Отговорността за лечение на пациенти с коронавирус ще е и негова. Изискването е да спазва строгите противоепидемични мерки и предпазните средства„, заяви проф. Ангелов.

Стана ясно още, че доц. Атанас Мангъров лично и с писмена молба е изявил желание да помага в битката срещу заразата.

Здравният министър увери, че на територията на София няма недостиг на легла, а продължават да разкриват още такива. Голяма част от болниците в столицата ще бъдат преструктурирани, за което ще получат допълнителен финансов ресурс до 50 млн. лева за ноември и декември.

„Пред очите ми се проведе комуникация с лечебно заведение, в което лекарите казаха, че нямат достъп до информационната система. Нито мога да го приема, нито мога да го разбера. От март дежурният лекар в едно от лечебните заведения в София казва, че няма достъп до системата. Лично ще проверя“, коментира още министърът на здравеопазването.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Leave a Reply

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: