8.1 C
Бургас
вторник, 7 декември, 2021

Драгнев: Чакаме нови автобуси до три месеца

„Бургасбус“ успя да се пребори с липсата на квалифицирани водачи. Това обяви управителят на общинския превозвач Петко Драгнев. По думите му, в края на миналата година са били подадени десетки молби за получаване на работа, с което пробойната е била запълнена.

„Надяваме се да няма напуснали преди летните месеци. Много от водачите започват работа по обслужване на временни линии до курортите, тъй като се предлагат по-добри заплати“, обяви Драгнев.

За сметка на това обаче, смята той, така работещите зад волана губят от осигурителния си доход. „В Бургасбус осигуряваме служителите на заплатите, които получават. Много млади момчета, които все още не мислят за пенсия рискуват и напускат, за да работят през лятото за повече пари, но това е сезонна работа“, каза още управителят на превозвача.

Петко Драгнев съобщи още, че до два – три месеца в Бургас ще бъдат доставени три нови 9-метрови автобуса, които ще се използват по линия номер 9 /от Меден рудник до Славейков/. Малките автобуси, които се използват в момента ще бъдат преномерирани за обслужване на линиите до кварталите „Крайморие“ и „Лозово“. Финансовата година за „Бургасбус“ ще приключи през март. По думите на Драгнев, дружеството е в стабилно състояние.

 

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ