23.1 C
Бургас
петък, 6 август, 2021

Две дарения получи пенсионерският клуб в Гюльовца

Един от най-важните приоритети на социалната политика в община Несебър е грижата за възрастните хора. Общинските структури,  ангажирани с провеждането на тази политика, поддържат отношения с няколко партньорски сдружения. В резултат от сътрудничеството по различни програми се организират курсове, обучения, скрининг върху социално значими заболявания.

Наскоро пенсионерите от Гюльовца успешно завършиха курс по начална компютърна грамотност и получиха основни знания в света на технологиите.

По този повод сдружението с нестопанска цел „Верният настойник“ дари компютър на пенсионерския клуб на селото. Устройството бе предадено на председателя му- Атанас Кръстев от Дочка Коджабашева, представител на сдружение „Авигея шаама“.

sdr

Пенсионерите от Гюльовца получиха и друго важно дарение – уред за мерене на кръвна захар и дневник на здравето. Апаратът бе подсигурен  и връчен от Радка Жекова представител на „Диабетни грижи“ – Бургас.

Припомняме, че през миналата година бе проведен скрининг за превенция риска от диабет във всички населени места на община Несебър. В кампанията се включиха 371 жители, повечето от които пенсионери. Получените резултатите бяха тревожни – голям процент от възрастните хората са с високи нива на кръвната захар и на кръвното налягане. Вследствие на това  беше обсъдена възможността да се организират  срещи и консултации със специалисти по населените места, и провеждане на лекции със здравна информация и правилно хранене.Тези мероприятия предстоят за всички селища, като целта е да бъде обхваната най-вече рисковата група на възрастните жители на общината.

 

 

 

 

 

 

 

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: