26.1 C
Бургас
събота, 31 юли, 2021

Експерти обсъдиха в Бургас съвместни туристически пакети между България и Турция

В Бургас се проведе кръгла маса в рамките на проект „Съвместни инициативи за промоция на трансграничния регион България – Турция като атрактивна туристическа дестинация – JOINT TOUR“, (№ CB005.1.22.055), който се финансира по Програма Интеррег – ИПП България – Турция 2014-2020 г. Домакин на събитието е Бургаска Регионална Туристическа Асоциация (БРТА), която изпълнява проекта в партньорство с Министерство на туризма на Република България и Дирекцията по култура и туризъм – Къркларели, Турция. На кръглата маса присъства и генералният консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе.
Дейностите по проекта включват разработване на съвместни интегрирани туристически пакети, разработване на съвместен план за действие за популяризиране на трансграничния регион България – Турция като туристическа дестинация, съвместна промоционална кампания – разработване на рекламни материали и дейности за визуализация, доставка на киоски и инсталирането им в петте областни града на региона, организиране на 3 промоционални тура и разработване на интернет промоционални средства.

Български и турски туристически експерти представиха тенденциите в развитието на туризма в трансграничния регион България – Турция, както и предложения за съвместен план за действие.

Участниците в кръглата маса дискутираха представените проекти на визия, цели, дейности, бранд и съвместен план за действие за популяризиране на трансграничния регион България – Турция като туристическа дестинация.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: