15 C
Бургас
събота, 8 май, 2021
spot_img

Фестивал на меда се провежда в Несебър

Днес за осемнадесета поредна година в  Несебър  започна  традиционният Фестивал на меда. Тази година в него участват около 20 пчелари от цялата страна.

Пространството около пл. „Месамбрия“ в старинния град отново е изпълнено с   производители на качествени продукти от природния елексир – асортиментът включва както традиционни медни изкушения, така  и восъчни сувенири и медни мехлеми, и козметика.

Фестивалът бе открит   от Златин Чаушев – началник на отдел в общинската администрация, който поздрави  производителите на медни продукти  и посетите на събитието от името на общинското ръководство. Той припомни дългогодишната  историята на фестивала и ролята на  организатора   Кирил Киров като сърце, душа и мотор на тази вече „пълнолетна“ инициатива.  От своя страна г-н Киров изказа своята благодарност за подкрепата, която общината е оказвала през всичките тези години.

Този фестивал е един от най-старите  и очаквани от жителите и гостите на Несебър, защото съчетава уникалния вкус на чистия природен продукт с големия му здравословен ефект. Това събитие обогатява несебърския културен календар и внася един необичаен акцент в местните фестивални прояви. Разнообразяването на традиционния асортимент с биопродукти го прави още по-чакан и по-желан за жителите и гостите на Несебър.

Фестивалът на меда ще продължи до 8 септември.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,902Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: