16.1 C
Бургас
понеделник, 20 септември, 2021

Георги Дракалиев пита кога ще бъде обезопасена сградата до ОУ “Княз Борис I”

Какви мерки ще бъдат предприети, от общинската администрация, за обезопасяване на опасната сграда на ул.„Александър Велики” 37, преди започването на учебната 2018/1019 година. Това пита  общинският съветник  от Бургас Георги Дракалиев.

На посочения адрес се намира старата двуетажна сграда, част от която е общинска собственост. Главният вход на сградата е откъм пресечката й с ул.”Патриарх Евтимий“, точно срещу оградата на ОУ “Княз Борис I”. Помещението на партера на споменатия ъгъл, също е общинско и е отдадено под наем на Дружеството за диабетици и инвалиди „Зора 200“.

Георги Дракалиев посочва, че вторият етаж на сградата над този обект е в окаяно състояние. Oт години мазилката се рони, а прозорците са изпочупени и често при силен вятър върху тротоара се сипят стъкла и хоросан. Точно по този тротоар, обаче, минават много деца на отиване и връщане от училище. Често те са придружавани и от родителите си.

„Някои от тези родители неведнъж са повдигали този въпрос пред мен и аз съм се опитвал чрез разговори с отговорни лица и с някои от собствениците да помогна за разрешаването на този въпрос. И тъй като на втория етаж на сградата все още има изпочупени прозорци, които застрашават здравето и живота на минувачите, бих желал да получа писмен отговор за намеренията на Община Бургас“, пише Дракалиев.

 

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: