8.1 C
Бургас
вторник, 7 декември, 2021

Георги Манев: ДПС и казусът с парк „Росенец“ са причината СЕК да не получи регистрация в ЦИК

Във връзка с отказа на Централната избирателна комисия да регистрира ПП „Средна европейска класа“ за участие в изборите за Народно събрание бих искал да заявя следното.

ПП „Средна европейска класа“ е участвала на всички видове избори от 2007 год. до ден днешен. С моите колеги отлично познаваме изборното законодателство.

Не присъствах лично на подаването на документацията в ЦИК, но гарантирам, че тя беше подготвена и внесена в пълния и обем от зам. председателя Стоян Царев.

Относно изискването за представяне на необходимия брой подписи, в нашата подписка бяха внесени над 2500, т.е повече от необходимото.

Възмутени сме от решението на ЦИК, тъй като членовете и отхвърлиха нашата регистрация буквално заради една запетайка.

Според законовите изисквания в комисията биха могли при несъществени пропуски да изискат от нас липсващите детайли от документацията.

Всичко това беше само претекст да се опитат да ни спрат.

Най-вероятно причината за нашето недопускане до регистрация се крие и в това, че непарламентарно представените партии, включително и ПП СЕК, нямат свой представител в комисията, който да защитават техните интереси.

В ЦИК има представители само на парламентарно представените политически партии.

Предполагаме, че с отказа на чисто формално основание  ДПС ни наказаха за твърдата ни позиция по казуса „Росенец“ , а интересно е какво е било становището на представителите на НФСБ в ЦИК. Припомням ви, че с тях скъсахме коалиционното ни споразумение преди около година.

И въпреки всичко. Гарантираме на нашите членове, симпатизанти, поддръжници и последователи, че ще имат възможност да изразят подкрепата си към ПП „Средна европейска класа“, за да им даде  политическо представителство в бъдещото Народно събрание.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ