8.1 C
Бургас
сряда, 8 декември, 2021

Голямото сърце на Бургас отпразнува първи рожден ден с тонове предадени капачки

Със специално гравирани дървени ключодържатели и атрактивна рамка Голямото сърце на Бургас днес отбеляза 1 година. Инициативата на клуб „България на младите“ към ГЕРБ успя да предаде до този момент 10 тона пластмаса за рециклиране само от металната конструкция в морския град. Кампанията отдавна излезе и извън територията на Бургас – Големи сърца бяха открити в други населени места на областта и страната.

Събитието днес уважиха народните представители от ГЕРБ, зам.-областните управители проф. д-р Севдалина Турманова и Владимир Крумов, зам. кметът Руска Бояджиева, общински съветници, представители на различни организации и клубове, както и десетки бургазлии. Специален бус бе осигурен, за да могат всички желаещи да донесат и по-обемни пластмасови артикули.

Председателят на клуба Таня Анестиева благодари на всички подкрепили инициативата и сподели, как за една година тя се е развила и до какви резултати е довела. Голяма подкрепа са оказали и собствениците на заведения в града, които продължават да събират капачки.

„Голямото сърце на Бургас е благородна кауза не само за околната среда, но и за децата – нашето бъдеще. За 1 година в Сърцето събрахме 10 т. пластмасови капачки, които са предадени за рециклиране, а средствата се събират за специален реанимобил за новородени към УМБАЛ-Бургас. Инициативата показва реалните ползи от кръговата икономика – как един отпадък вместо да се депонира, става полезен за обществото. Добрите идеи срещат последователи – вече има 12 подобни конструкции в Бургаска област и общо 38 в страната. Благодаря на Клуб „България за младите“ към ГЕРБ, който започна тази инициатива и я превръща в национална кампания, както и на всички бургазлии, които прегърнаха идеята“. Това сподели народният представител и председател на парламентарната комисия по околна среда и водите Ивелина Василева.

Областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев поздрави клуба за усилията, които полагат и бургазлии за активността им. „Това е кампания, която обединява хората. Дори в жилищните блокове и входове има поставени съдове за събиране на капачки – доказателство, че добрите каузи сплотяват“.

Едни от най-нетърпеливите да предадат събрани капачки бяха децата от

 

детска градина „Пролетна дъга“ – с. Маринка. Много родители също показаха за пореден път отговорно отношение към околната среда и доведоха своите деца на Голямото сърце“. Капачки „долетяха“ и от Брюксел – по този начин инициативата достига до ЕП и бе подкрепа макар и от разстояние от евродепутата от групата на ЕНП/ГЕРБ Асим Адемов. От Майки ГЕРБ също се включиха днес със значително количество събрана пластмаса, както много клубове по интереси към партията.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ