19 C
Бургас
петък, 23 април, 2021

хелпкарма: Цънцарова ни подведе за темата на интервюто

След като в края на миналата седмица излязоха репортажи по bTV, свързани с разпределянето и харченето на средства в дарителската платформа HelpKarma, председателят на фондацията Константин Кръстев излезе със своя позиция, която публикуваме едно към едно.

„С репортажите на БТВ от 6, 7 и 8 ноември 2020 Фондация HelpKarma получи тежък и несправедлив медиен удар. Този удар по същество блокира набирането на средства за множеството жизненоважни случаи на деца и възрастни. Поради едностранчивост на отразяване на нашата дейност, в нито един момент не бе показана реализацията на нейната основна функция – да помага ефективно и бързо.

Мария Цънцарова сподели по БНР, изведено като заглавие в Дневник: „Влизам във всеки разговор с изключително уважение и добронамереност“. В случая с HelpKarma обаче тя влезе в офиса ни с една лъжа. Бяхме поканени от Сутрешния блок на БТВ да говорим за КОВИД кампаниите ни. Вместо това Мария Цънцарова почти не засегна тази тема, а започна с лични въпроси към нашия служител и поиска незабавна информация за дейността на Фондацията. Ние, признаваме, бяхме напълно неподготвени да ѝ дадем веднага документално подкрепени отговори. Разбира се, бяхме и много наивни, че тя реално очаква отговори, а не кадри годни за монтаж в предварително премислен сценарий. Разговорът продължи 7 часа. Седем часа, за които явно цял екип се бе готвил седмици наред, а от нас се очакваше за секунди да дадем детайлни отговори при положение, че съзнателно бяхме въведени в заблуждение за темата на разговора.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Leave a Reply

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: