-2.9 C
Бургас
четвъртък, януари 20, 2022

Христо Иванов пред Радев: Няма алтернатива на създаването на редовно правителство

Президентът Румен Радев започна консултациите с „Демократична България“ за съставяне на кабинет. 

„С вота си за вас българските граждани показаха, че имат нужда от безкомпромисна защита на правовата държава и спиране на злоупотребите с власт. Пред вас стои отговорността за последователността за върховенство на правото и модернизация на страната. Двете служебни правителства не просто стабилизираха държавата, а създадоха добра основа за бъдещо взаимодействие. Това е пътят, по който да се отговори на очакванията на българските граждани“, заяви Румен Радев в началото на разговорите с ДБ. 

Той подчерта, че историята е показва как в трудни моменти демократичните формации са привили стъпка напред, а не встрани.

Христо Иванов заяви, че в настоящата ситуация излъчването на кабинет изглежда безалтернативно.

„Няма накъде да се ходи, въпросът е как ще съумее след това правителство да функционира. Това управление осигурява на страната не просто редовно правителство, но и важна възможност да започне промяната. Тя обаче не трябва да се разглежда като смяна на един човек с друг. Първата важна характеристика на мнозинството, което се очертава е, че ще може да функционира без ДПС и ГЕРБ, които са носители на корупционния вирус. Следващият проблем е рестарта на прокуратурата и ВСС. Ние ще работим за това да има конституционна промяна, не просто да се опитаме да окажем обществено влияние върху Гешев да си подаде оставката“, категоричен беше Христо Иванов. 

Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук