19 C
Бургас
петък, 23 април, 2021

ИАРА конфискува седем лодки, скрити в тръстиките край Вая

Седем лодки бяха открити и конфискувани при съвместна акция на ИАРА и Областната дирекция на МВР-Бургас.Плавателните съдове били укрити в тръстиките по бреговете на ез. Вая. Инспекторите извършили проверката на 13 февруари в района на кв. „Горно Езерово“.

В лодките са намерени хрилни мрежи с обща дължина 3 200 м. Бракониерските пособия са иззети, а по случая е съставен акт срещу неизвестен извършител.

ИАРА напомня, че се забранява риболовът с мрежени риболовни уреди в обектите по чл. 3, ал. 1 от ЗРА, с изключение на риболова, извършван във водите на Черно море и река Дунав, при условията на чл. 17 от ЗРА и от лица, регистрирани по реда на чл. 25 от ЗРА – във водните обекти, за които е извършена регистрацията.

Забранява се пренасянето и превозването на мрежени риболовни уреди с изключение на лицата притежаващи валидно разрешително за стопански риболов по чл. 17 и регистрирани по реда на чл. 25. При съмнение за извършване на нарушения и нередности гражданите могат да съдействат като сигнализират на тел.112. 

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Leave a Reply

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: