8 C
Бургас
вторник, 20 април, 2021

ИК издигна Манолова за кмет

Инициативен комитет издигна официално кандидатурата ѝ за кмет на София.

„Това рамо, което ми дават от инициативния комитет, е безценно. Преди повече от 4 години НС ме избра за омбудсман. Тогава обещах да не бъда затворена в кабинета си, а да бъда сред хората. Давам си сметка, че омбудсманът е последният пристан на надежда за българския гражданин“, каза Манолова.

Манолова вече не е омбудсман, след като вчера депозира оставката си, а днес тя бе приета от Народното събрание. Заместник-омбудсманът Диана Ковачева ще встъпи в длъжността до избирането на нов.

В инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Манолова, влизат имена като певицата Анелия, рапърът Криско, както и майките на деца с увреждания, олимпийският шампион по борба Армен Назарян, медицински сестри, които излязоха на протест неотдавна. Той е съствен от общо 65 членове.

„В София само акулите се чувстват в свои води затова виждаме перките в центъра на града ни. В момента София няма кмет, от години има просто изпълнителен директор, чиято работа е да изпълнява решенията на един солиден приятелски кръг. Аз се кандидатирам, защото ние заедно можем да се преборим с това, защото имам сили, защото не ме е страх от всичко, което ще се излее върху мен. От днес ви предлагам да защитя София от кражбите, от мръсния въздух, от самодоволството, от презастрояването, от задръстванията. После София може да защити цяла България“, посочи тя.

Преди два дни Манолова обяви, че ще се бори за стола на Фандъкова „защото колкото и търпение да има човек, то се изчерпва“. И заяви, че не дели софиянци на леви и десни. Тя бе категорична, че ще приеме подкрепата на всички граждани на София, независимо от техния цвят и техните убеждения.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Leave a Reply

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: