16.1 C
Бургас
понеделник, 20 септември, 2021

Инициативата „С любов към здравето” ще проведе безплатни консултации с офталмолог и кардиолог на 29 юли

Здравна шатра в Бургас ще бъде разположена на 29 юли от 17:30 до 19:30 часа за безплатни консултации на алеята до Културен център „Морско казино” пред терасата на моста. Организатор е Национално Сдружение „Младежки глас“ с партньорството на Министерство на младежта и спорта, Офталмологичен медицински център „Оксиком“, Диагностично-консултативен център „Ел-Масри” и със съдействието на Община Бургас по надслов „С любов към здравето”. На откритата шатра ще бъдат предоставени безплатни консултации от здравни специалисти – офталмолог и кардиолог за здравословен начин на живот. Всеки посетител на инициативата ще получи изненада и подарък за здравето.

Д-р Малина Топчийска е родена в Бургас, в семейството на лекар и инженер. През 2001 г. завършва Немската гимназия “Гьоте” в морския град, след което започва следването си по медицина в Университета в Лайпциг, Германия. След 3 години в Германия, продължава клиничната част на следването си в Медицинския университет в София, където завършва медицинското си образование. След конкурс през 2009 г. започва специализация по очни болести към Катедрата по очни болести в Александровска болница, с пряк ръководител Проф. Ива Петкова, национален консултант по офталмология. Една година по-късно продължава специализацията си в болницата Вестфалц в Кайзерслаутерн, Германия, част от медицинския университет в Майнц. През 4-годишната си специализация в Германия, се занимава изключително със заболявания на роговицата, възпалителни заболявания, катаракта, лазерно лечение на ретината и вторично перде, както и заболявания на ретината, вследствие на диабет, макулна дегенерация и отлепване на ретината. През 2015 г. след приключване на специализацията в Германия, придобива специалност по офталмология. През юни 2016 г. се завръща в Бургас, където започва работа във водещия офталмологичен медицински център „Оксиком“.

Д-р Михаил Читаков завършва Медицинския университет в гр. Варна през 1986 година. През 1992 година придобива специалност “Вътрешни болести”, а през 1996 г. взима специалност по Кардиология. Следдипломни квалификации – ехокардиография; поставяне на временен пейсмейкър. Член е на работната група по Ехокардиография, член на Българското дружество на кардиолозите и член на Европейското кардиологично дружество. До 2017 г. работи в УМБАЛ – Бургас като ехографист – експертен модул по тъканен доплер, трансезофагеална ехокардиография и кардиолог в кардиологично отделение. В момента работи като кардиолог в ДКЦ „Ел Масри”.

Събитие в социалната мрежа:

https://www.facebook.com/events/849292319026044/

Проектът “Стъпка напред ЗА здравето” е по Национална програма за изпълнение на младежките дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2021 г., Направление 3, финансиран от Министерство на младежта и спорта. Договор №25-00-29/22.03.2021г. , НПИМД-Н3-Т4-001/2021.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: