29.1 C
Бургас
вторник, юли 5, 2022

IT гимназията организира състезание по дигитална математика

Професионалната гимназия по компютърни програмиране и иновации в Бургас отправя предизвикателство към всички ученици, които се занимават с решаване на логически и математически задачи чрез създаване на алгоритми. Високотехнологичното онлайн състезание „Digi Math“ ще се проведе на 15 декември, събота, в сградата на ПГКПИ в ж.к. „Меден рудник“.

„Digi Math“ е събирателно понятие за алгоритми и математически модели, използвани в създаването на най-новите технологии, позволяващи реализирането на сложни реални технологични проекти, които са използвани в света на програмирането и технологиите. Дигиталната математика разкрива нови възможности за развитие както на теоретичната математика, така и на приложната.

Състезанието е насочено към учениците, желаещи да проверят знанията си в света на дигиталните науки, решавайки логически задачи; да конструират математически решения, реализиращи алгоритми от света на технологиите. Състезанието ще се проведе в два модула, всеки от които с продължителност по 1 час. Максималния брой точки от двата модула на състезанието е 100. Участниците ще работят на лаптоп или компютър, осигурен от гимназията. Специална комисия ще оценява решенията на задачите, а награждаването ще се състои на 16 декември, неделя.

Участието в състезанието е напълно безплатно, като единственото условие е предварителна регистрация и попълване на онлайн формуляр на официалния сайт на състезанието: digimath.codingburgas.org  Крайният срок за записване за „Digi Math“ е до 14 декември, петък.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук