23.1 C
Бургас
петък, 6 август, 2021

Избраха Ива Митева за председател на 46-ото Народно събрание

Ива Митева отново е председател на Народното събрание. Тя бе предложена от „Има такъв народ“ и бе избрана със 137 гласа „за“ и 1 – „против“. Въздържалите се бяха 99. „Причината нашата парламентарна група да не подкрепи Ива Митева, е защото няма разговори. И това ще е причината да не подкрепим и предложено от вас правителство, заяви единственият гласувал с „против“ – Георги Кадиев. 

Номинацията й беше обявена от Тошко Йорданов, който изчете и биографията й, като акцентира, че тя е преминала всички стъпала в администрацията на Народното събрание. Ива Митева бе председател и на 45-ото Народно събрание.

Председателят на „БСП за България“ Корнелия Нинова предложи Кристиян Вигенин за председател на парламента. За него гласовете бяха съответно 35 „за“, 60 – „против“ и 137 – въздържали се.

Предложения от останалите парламентарно представени партии за председател на парламента нямаше.

За заместник-председатели на парламента бяха избрани с 227 гласа „за“ Виктория Засилева – предложена от ИТН, Росица Любенова Кирова – предложена от ГЕРБ-СДС, Кристиян Вигенин – предложен от БСП, Атанас Атанасов – от „Демократична България“, Мукаддес Налбант – от ДПС и Татяна Дончева – предложена от „Изправи се.БГ. Ние идваме“.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: