15.5 C
Бургас
понеделник, май 23, 2022

Изгряващ художник, скрит зад псевдоним, се оказа синът на Мадона и Гай Ричи

Млад и мистериозен артист, считан за изгряваща звезда в експресионизма, се оказа Роко Ричи, 21-годишният син на Мадона и Гай Ричи, информира „Площад Славейков“. Творчеството му, което досега се продаваше под псевдонима Rhed, се предлага за петцифрени суми и участва в няколко изложби в Лондон, пише „Гардиън“.

Откакто самоличността на художника бе разкрита, арт светът е разделен в мнението си към произведенията на Ричи и един основен въпрос се появи в публичното пространство – известността му ли е това, което го прави успешен, или талантът?

Rhed има отличителен стил, рисува с плътно нанесени маслени бои и добре жестикулирани мазки, отбелязва Таня Бакстър, куратор на лондонската галерия за съвременно изкуство „Таня Бакстър“, която представя творчеството му. На картините си Роко изобразява най-често човешки фигури.

Авторът черпи вдъхновение от произведенията на Лушън Фройд, Франсис Бейкън, Хелмут Нютън. Особено го вълнува „външния и вътрешния свят и точката, в която се пресичат“, казва Rhed, цитиран от галерията. Основното послание, което той иска да предаде с картините си, е онова, че „има красота в трудността на живота, повече красота, отколкото, когато всичко е лесно“

Неговите картини са „автентичният, чист и недестилиран продукт на ХХI век“, казва арт експертът Годфри Баркър.

Джонатан Джоунс, арт критикът на „Гардиън“, не е толкова впечатлен:

Картините му са непохватни юношески опити без следа от оригиналност или творческа енергия – пише Джоунс. – Но това не означава, че с времето няма да се превърне в по-добър художник. Рисуването изисква много работа. От тази гледна точка е жалко, че Rhed бе представен на общественото внимание, имайки предвид, че към този момент той все още не е истински художник.“

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук