13.8 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Какво ни чака по Великден

Поскъпването на цените на месото е ефект от 2021-2022 г. Тенденцията на пазара е, че това, което се случва в Европа, става и у нас, става въпрос за два процента разлика, процесът е нормален. Поскъпването при месото като относителен дял е много малко в сравнение с това, което предполагат разходите за производството му.

Това заяви пред БНТ Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Той отбеляза, че в целия Европейски съюз производството на свинско месо е в големи количества и сериозни излишъци и поради това е толкова слаб темпът.

„Имаше проблем по време на чумата по свинете, но сега няма проблем. По нищо не сме рекордьори, имаме нормална пазарна тенденция, която не се отличава от тази в Европа“, допълни Владимир Иванов.

По думите му се наблюдава устойчив пазар със запазване на сегашните равнища.

„Ще има по-ниска цена на краставиците. Българските яйца са с високо качество, същото важи и за агнешкото месо“, каза още Владимир Иванов и призова по време на великденските празници да се потребяват български продукти.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук