8.1 C
Бургас
вторник, 7 декември, 2021

Кметът на Несебър инспектира реконструкцията на улиците в Стария град

Кметът на община Несебър Николай Димитров направи обиколка по строителните обекти в Стария град. Той бе придружен от инж.Динко Войнов – началник на отдел „Инвестиционно планиране, строителство и режими по организация на движението“.

В момента на територията на полуострова, се извършва подмяна на  уличните настилки – асфалтът се заменя с каменно покритие от сечен гранит, а тротоарните се застилат с каменни плочи. Реконструкцията се изпълнява с европейски средства и е етап от маршрута „Духовен път“- един от успешно реализиращите се проекти, чиято цел е да популяризира главните исторически и културни обекти в Стария Несебър.

По този проект  през изминалия сезон  бяха обновени няколко улици: “Ахелой“,  „Хемус“, „Тервел“, „Месамбрия“, а в момента се изпълняват строително-монтажни дейности по „Мена“ и „Рибарска“. Миналата година бе подменена настилката на други няколко улици, като „Месамбрия“ остана единствената в Стария Несебър с частично асфалтово покритие, което също, на по-късен етап, ще бъде подменено.

 Целта е чрез хармонизация на общия изглед на Стария град, обектите, които представляват археологическа и историческа ценност, да изпъкнат и тяхната индивидуалност да бъде подчертана.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ