18.3 C
Бургас
четвъртък, май 19, 2022

Кметът на Несебър почете празника на храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Гюловца

Днес  Българската православна църква отбелязва  светите равноапостоли  Кирил и Методий.  По случай  празника на славянските просветители, чието име носи църквата в село  Гюльовца, бе раздаден курбан за здраве.

Тържеството на храма   бе уважено от кмета на Несебър Николай Димитров. Той  поздрави  присъстващите жители на селото и пожела на всички честит празник.

През цялата сутрин в църковния двор се стичаха хора, за да отдадат почит  на православните светци – създатели на българската азбука, и да посетят църквата.

Гюльовца е едно от най-уредените и процъфтяващи селища в общината. Известно е с качествата на домашно приготвените  по традиционна технология вина, с които местните производители се гордеят.

Община Несебър вече е набелязала ежегодните дейности по поддръжка на общинската инфраструктура, на парковите площи и градинките в селото.

Грижата на местната управа е насочена към създаване на още по- качествена среда за живот както в Гюльовца, така и в останалите селища на общината. Затова свидетелства и присъствието  на много чуждестранни  собственици на имоти, които също почетоха храмовия празник на село Гюльовца.–

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук