16.1 C
Бургас
понеделник, 20 септември, 2021

Кметът Николов награди финалистите от състезанието по български език за третокласници „Език свещен на нашите деди“

Кметът Димитър Николов награди третокласниците, събрали максимален брой точки на състезанието „Език свещен на моите деди“. Церемонията се състоя на открита сцена „Охлюва“ в Приморски парк. Класираните на второ и трето място в общинското състезание по български език получиха своите отличия от ректора на Бургаски Свободен Университет – проф. Галя Христозова – автор на теста за състезанието, и от зам. областния управител проф. д-р Севдалина Турманова.

В състезанието участваха 250 ученици от 23 училища. 14 ученици бяха наградени със златен медал и участие в летен лагер „Опознай Бургас“. 21 ученици получиха сребърен медал и са наградени с еднодневна екскурзия до градовете Карлово и Сопот, а 30 ученици получиха бронзови медали и предметни награди. 76 ученици са с грамота за поощрение, а всички останали участници имат грамота за участие в състезанието.

В отборното класиране на първо място са учениците от Основно училище „Любен Каравелов“, на второ място са участниците от Средно училище „Йордан Йовков“, а на трето място – Основно училище „П.Р. Славейков“. С най-висок процент явили се участници на състезанието са учениците от трети клас от Средно училище „Димчо Дебелянов“.

Целта на състезанието беше да се демонстрират усвоените знания и умения по български език в условията на съревнование, да се стимулира практическото приложение на знания в нови и различни от познатите ситуации, да се повиши грамотността на учениците и тяхната езикова култура, да се насърчи и поощри увереност в силите и любознателност към допълнителни страни на учебното съдържание по български език и литература.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: