21.1 C
Бургас
сряда, юли 6, 2022

Когато не можеш да създадеш нeщо, създаваш заглавия

Т ази седмица новината за възраждането на „Москвич” буквално превзе „ефира”, в което няма нищо случайно. Носталгията по отдавна отминали времена още е жива в народното съзнание, а и руската пропаганда следва стриктно максимата: ако не можеш да направиш нищо, създай гръмко заглавие.

Точно такъв е случаят с възраждането на „Москвич”, което, ако въобще се случи, ще бъде китайски автомобил с емблема „Москвич”. Това твърди бизнес изданието “Ведомости”, цитирано от Reuters: руският „Алеко” ще е с китайска платформа, дизайн и технологии.

Както стана ясно още в понеделник, за връщането на “московчанина” се разчита на парньорството на “Камаз”. Производителят на тежки машини е влязъл в разговори с китайския си партньор JAC, на който ще разчита за външния вид, техническата платформа, технологиите и т.н. за “Москвич”. Реално за всичко.

Според “Ведомости” производството може да започне още в края на годината, като дотогава се разчита, че мощностите ще бъдат пригодени за целта. Изглежда, че по-скоро става въпрос за сглобяване. Може би дори за ребрандиране на действащ китайски автомобил./carmarket.bg

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук