29.1 C
Бургас
сряда, юли 6, 2022

Конфискувани бракониерски лодки продава на търг НАП Бургас

Девет конфискувани от държавата бракониерски рибарски лодки обяви на търг Бургаската териториалната дирекция на НАП. Плавателните съдове са иззети в полза на държавата при акции на Агенцията по рибарство и аквакултури срещу бракониерски улов в Черно море и езерата в региона. Повечето от плавателните съдове са били буквално изоставяни заедно с улова след появата на контролните органи. За първи път приходното ведомство в морския град обявява подобен търг за плавателни средства. Той ще се проведе на 14 юни от отдел „Държавни вземания“ в сградата на НАП Бургас с адрес ул. „Цар Петър“ 5-б.  

Близо 200 хиляди лева са внесени от НАП Бургас от  началото на годината в републиканския бюджет от продажби на конфискувани и отнети в полза на държавата недвижими имоти и моторни превозни средства. Приходът е реализиран от проведените от отдел „Държавни вземания“  16 търга през последните 4 месеца. От НАП Бургас уточняват, че именно Националната агенция за приходите е органът, който осъществява търгове на отнети в полза на държавата движими или недвижими вещи и имоти, след влезли в сила наказателни постановления на държавни институции или решения на съда.

            Всички подробности, условията за провеждане на търга, дните за оглед, списъка на вещите, размерът на депозита, както и първоначалните продажни цени са публикувани и могат да се видят от страницата на НАП в интернет: http://www.nap.bg в специализирания портал за продажби.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук