26.1 C
Бургас
петък, 17 септември, 2021

Концесионерът на „Смокиня” : Няма да строя нов „Бедрум”, на плажа ще има един ресторант и два плажни бара

Стоварените на плажа на къмпинг „Смокиня” бетонни късове са така наречените „бетонни пети” или „бетонни стъпки”, които се зариват в пясъка, за да се постави върху тях преместваемия обект и те са разрешени по закон. Това обясни за zonaburgas.bg концесионерът на плаж „Смокиня” Иван Алексиев, след сигнал в групата „Да запазим Корал“, че пак ще се лее бетон на пясъка.

Той е категоричен, че на ивицата няма да се прави никаква дискотека за 2500 души. Одобрената схема е за старите три заведения- луксозен бийч бар и ресторант и още един плажен бар.

„Тези три заведения са старите, само че луксозният бич бар и ресторанта са по-близо един до друг, за да се освободи свободна площ пред къмпинга. Категорично заявявам, че няма да правя никаква дискотека. Търговската площ трябва да заема  2%  от площта на плажа. Аз не мога 250 човека да събера, камо ли 2500!  Нямам нищо общо със собствениците на Бедрум и Какао. Искам да се спре с тези спекулации. Разрешителното, което съм поискал от община Созопол е за три заведения, които ще работят до 23 ч. Схемата за преместваемите обекти е одобрена от Министерството на туризма, както и е съгласувана с РИОСВ „  заяви концесионерът.

По думите му бетонните пети са извозени на плажа със специална шейна, за да не минава тежка техника на плажа.

Иван Алексиев е готов да предостави всички документи на медиите в сряда, когато ще бъде на място.

Припомняме, че в края на април Министерство на туризма глоби концесионера на плаж „Смокините-север“ заради нарушена цялост на плажната ивица. Проверката бе възложена от тогавашния министър на туризма Марияна Николова след серия от репортажи за нарушаване на целостта на дюни на плажа. Неустойката беше в размер на 5% от годишното концесионно възнаграждение за 2021г. или сума в размер на 3 856,55 лв.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: