29.1 C
Бургас
вторник, юли 5, 2022

Лазарки огласиха с песните си общинския съвет в Созопол

В днешния слънчев ден две групи лазарки посетиха Общински съвет Созопол и внесоха празнично настроение в делничния ден. Да спазят традицията първи сградата на местния парламент гостуваха лазарките от Тракийско дружества „Яни Попов“ – Созопол.

Под звуците на народна музика момите в пъстри народни носии пристъпиха прага на сградата, където бяха посрещнати от своя домакин- председателя на общинския съвет Георги Пинелов. 

Красиви пролетни песни се редуваха с наричане за здраве и берекет. В края на посещението, председателят на общинския съвет  Георги Пинелов благодари на лазарките за хубавите песни и красивите наричания, като им пожела  да продължават да пазят българските традиции и да посрещнат Великденските празници здрави и с много настроение. Лазарките от тракийското дружество получиха дар- кошница с яйца и бои, за да изрисуват най- пъстрите великденски яйца и много лакомства.

Още по-малки лазарки посетиха днес общинския съвет. Групата лазарки от детска градина „Здравец“ огласиха фоайето на общинския съвет с най- звънките си гласчета и изпяха най- пролетните и весели песни, посветени на Лазаровден. С менчето с „мълчана“ вода малките лазарки пресъздадоха характерния за празника обичай. Поздравлението към председателя на общинския съвет Георги Пинелов продължи с красив танц и наричане за здраве и плодородие.

От своя страна домакинът изказа благодарност към красивите песни и танци на малките лазарки и техните учителки и им пожела пролетно настроение и много радостни моменти по  време на Великденските празници. Малките лазарки получиха дар от председателя на общинския съвет Георги Пинелов пълна кошница с лакомства.  

Посещението и на двете лазарски групи завърши с обща снимка, много усмивки и добро настроение.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук