23.1 C
Бургас
петък, 6 август, 2021

Леден душ за EVN в Бургас: Връчиха им подписка от три квартала насред пресконференция

Днес от електроразпределителното дружество обявиха, че има осигурени средства за изпълнението на мащабен проект по изграждане на подземни трасета, които да елиминират бъдещи проблеми с електрозахранването в Сарафово, Банево и Ветрен. До месец ще бъде проведена поредната от серия срещи с представители на Европейската комисия, добавиха от EVN. Проектът е за близо 5,5 млн. евро и по предварителни планове дейностите по него трябва да приключат до 2026 година.

„Явно птиците край Бургас слушат радио, четат Интернет сайтове и вестници щом токовите удари в „Банево“ и „Ветрен“ рязко намаляха след разгласяването на проблема. Това всъщност ни кара да мислим, че този проблем не е свързан само и единствено с тях“. С тези думи адв. Драгомир Ошавков прекъсна пресконференията на компанията в Бургас и връчи на представляващите я копие от подготвената до Комисията за защита на потребителите колективна жалба и подписана от над 400 души – живеещи в горепосочените квартали.

Според колективното мнение на парафиралите подписката, EVN предлага некачествената услуга на своите изрядни платци, а обяснението за пернатите, които предизвиквали смущенията, кацайки върху проводниците, не би съвсем логично. Желанието им е за поставяне на лицензирани от компанията уреди, които да регистрират промени в подавания ток, обезщетения за повредени уреди и по-ниски сметки за ток.

„Щом имаме договори нещата са ясни – ние си плащаме, а вие ни предоставяте услугата, за която си плащаме. Когато тази услуга не отговаря на разписаното в договорите ни би следвало да бъдем обезщетени по някакъв начин“, коментираха жалбоподателите и обявиха, че категорично не са съгласни с посочения дълъг период за отстраняването на проблемите с изпълнението на проекта за подземни трасета.

„Разбираме, че EVN не желае до поеме отговорност и да изплати обезщетения. Вместо това ни обещаха проект, който да вкара кабелите под земята, защото сега птиците кацали върху тях. Това е несериозно! И го доказват последните няколко дни, в които почти няма проблеми с тока. Любопитно е, че при всяка медийна реакция тези проблеми изчезват. По всичко личи, че освен птиците има и нещо друго“, коментира адв. Ошавков.

Копие от подготвената колективна жалба ще бъде изпратено до КЕВР, регионалното министерство и др. институции с отношение към проблема.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: