26.1 C
Бургас
петък, 17 септември, 2021

Махат табелата на „Смокиня“, която забранява поставянето на шатри в свободната зона

Концесионерът на плаж Смокиня трябва да премахне табелата, която забранява в свободната зона да се поставят шатри и чадъри над метър и половина. Това заявиха от Министерството на туризма, след проверка по сигнал на семейство с деца, на които  е било забранена да поставят  шатра на пясъка.

Петя Ангелова разказва как два пъти, безуспешно, се е опитала да разпъне шатра в свободната зона на плаж Смокиня за трите си деца.

„Обясниха ни, че заради Ковид мерките не можем да разпъваме шатри, имало указателни табели , а ако искаме да си разпънем 5 чадъра няма проблем, но за шатрата не може , тъй като се събирали големи компании и заради заведенията редовно им правили проверка. Вторият път обаче казаха, че ще извикат полиция да ни състави акт…”, обясни Петя.

Концесионерът на плажа Иван Алексиев обясни, че големите шатри заемали голяма част от свободната зона , а също така не се спазвали предписанията за ковид мерките.

„Аз я тълкувам шатрата като палатка. А палатката изрично е забранено да се поставя на пясъка. Значи ние трябва да направим нашият чадър на 20 кв. м., а госпожата може да си сложи 40 метра плажна шатра , палатка или каквото  и да е…” 

Сянката в шатра в съседното луксозно заведение струва 99 лв., а комплект чадър и шезлонг- 40 лв..

От министерството на туризма не откриха нарушения по отношение на обявените цени, но табелата ще бъде премахната.

 „Забранено е поставянето на чадъри и шатри над метър и половина, не мога да разбера на какво основание е въведено това ограничение” , обясни Емил Чолаков- инспектор към Министерството на туризма.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: