8.1 C
Бургас
сряда, 8 декември, 2021

Мария Бакалова скара местния парламент: „Защо номинацията за Оскар е заслуга за Бургас !?“

Номинираната за Оскар Мария Бакалова и златното момиче на България, олимпийската шампионка  Стефани Кирякова станаха почетни граждани на Бургас.

Звездата от „Борат” обаче скара местния парламент  и предизвика дебати до колко младата актриса заслужава званието.

Синът на големия  български художник Георги Боев гласува въздържал се  номинираната за Оскар Мария Бакалова да стане почетен гражданин на Бургас

 „Защо номинацията за Оскар е заслуга за Бургас!? Не зная, сигурно съм прост и не разбирам от кино! Най-малко разбирам от киното на Саша Барън Коен. Изискванията на наредбата е да има конкретни, особени заслуги към Бургас. Процедурата се е формализирала , званието  е девалвирало напълно.  Документацията, която се предлага е копи- пейст . Пет документа с еднакъв текст с различни заглавия… ”, коментира Иво Баев, общински съветник от „Демократична България”  

Според общинският съветник от ДБГ Манол Тодоров, за да прославиш един град или една държава ти отдавна трябва да си минал границите на града и държавата.

Малко трудно ще стане това от Бургас, Стефани да стане олимпийска шампионка, а Мария Бакалова да я номинират за Оскар. За мен е срамно дори да обсъждаме, тези две девойки бургазлийки , дали трябва да станат почетни граждани…Това че  в момента не живеят в Бургас по никакъв начин не омаловажава това, което направиха  ”, коментира Тодоров.  

 Предложението Мария Бакалова да стане почетен гражданин на Бургас е внесено  от инициативен комитет.

Някой говори за девалвация на званието почетни граждани, но аз погледнах списъка от преди години и мога да ви кажа имената на всички съветски космонавти , виждам името на Леонид Брежнев , виждам имената на Георги Чеушевко…”, казва книгоиздателят Румяна Емануилиду от Инициативния комитет.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ