26.1 C
Бургас
петък, 17 септември, 2021

Мария Бакалова в Бургас: Прекрасно, щастливо, уютно, вкъщи…

След бляскавото представяне на фестивала в Кан Мария Бакалова се завърна в роден Бургас. Номинираната за Оскар българска актриса  се срещна с кмета Димитър Николов и въпреки предварителните уговорки, че няма да дава интервюта отговори все пак на някои въпроси накратко.

Мария сподели, че си прекарва чудесно  в Бургас , а градът става все по глобален и коспомополитен.

„Колко  е красив! Нещо, което си знаех! Тук се чувствам щастливо, уютно, вкъщи…”

Мария се надява да има възможност по-често да се връща у дома

„Надявам се, сега след като пандемията се разхлабва малко да имаме възможност да пътуваме по-често и да си прекарвам повече време тук при мама  и при тате  и при прекрасните хора”.

На въпрос какво  и предстои след Бургас, Мария отговори : „ Снимки! Снимки и работа…”

Номинираната за Оскар българска актриса планува да снима и в България

„Предвиждаме снимки и у нас ! И съм щастлива, че имам продуцентски партньори в лицето на Юлиян Костов , с който обмисляме проекти из България и в Бургас , във Варна и коопродукции..”

Мария успя да се порадва и на слънцето на бургаския плаж, където беше разпозната от фенове .

„Днес имах удоволствието да се срещна с очарователната кинозвезда Мария Бакалова и нейната майка Румяна Бакалова. Повече от час разговаряхме за реализираните проекти, наситената програма и ангажиментите, които й предстоят. А най-хубавото е, че тя не се умори да повтаря колко много обича Бургас. Още с влизането си Мария каза:„Прекрасно, щастливо, уютно е вкъщи… Много искам да подкрепя Бургас. Съпричастна съм към всичко, което се случва тук. Готова съм да се включа в бъдещи културни инициативи, а най-голямата ми мечта е да правя филмови проекти в целия бургаски регион, да снимам с български актьори”Вече е изготвена докладна записка за почетното гражданство на Мария Бакалова и предстои тя да се придвижи по съответния законов ред. Защото няма по-голяма чест и реклама за нашия град от това да има световни посланици като нея.Подарих на Мария икона на Богородица, дело на художничката Петя Димитрова от Дружеството на бургаските художници. Пожелавам й божията майка да я закриля и осветява пътя й напред!Горд съм не само с успехите, но и със скромността на това талантливо момиче, с вродената й елегантност и умереност, с нейния интелект. Очаквам с нетърпение следващите й филми. Нека намира време и занапред да се връща в Бургас, защото тя е истинско вдъхновение за младите в нашия град. Мария им доказа, че пътят към успеха зависи най-много от личните усилия, амбицията, смелостта и вярата в себе си. А ние ще се постараем Бургас да е все така уютен за нея и всичките ни млади хора в странство, за да си идват с удоволствие. И да остават…Благодаря ти, Мария! И да имаш прекрасни дни със семейството и приятелите в родния Бургас!“, написа в плофила си кметът на Бургас Димитър Николов.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: