26.1 C
Бургас
събота, 31 юли, 2021

Майката на починалия млад мъж, разкарван по болници в Бургас: Ако го бяха интубирали веднага можеше да му помогнат /видео/

Младият мъж от Бургас, който почина след дълго разкарване между няколко болници, е нямал съпътстващи заболявания само лек  аневризъм в мозъка . Това разказа майка му Гинка Карапачова.  Тя иска проверка защо на сина и е отказана спешна помощ, въпреки че е бил с тежка дихателна недостатъчност.

36- годишният Калин Карапачов първоначално се лекува вкъщи в Обзор с антибиотици. На 10-тия ден обаче състоянието му се влошава. Първият му бърз тест за Ковид е отрицателен.

 „Тръгнахме да търсим помощ от общопрактикуващи лекари в Обзор те ми отказаха , казаха да се обадимна 112.  112 обслужва община Бяла, като има само една линийка”, разказа майка му Гинка Карапачова пред zonaburgas.bg

След като разбира, че няма свободни линейки Калин сам тръгва с колата си за Бургас. Личната мулекарка му слага урбазон. Снимката показва, че Калин е с двустранна пневмония и трябва да бъде приет в Спешно отделение. Вторият му тест също е отрицателен.

„Търсим помощ, излезе една сестра, сложи едно апаратче. 10 минути не можа да му измери сатурацията, след това каза, че е висока  и ни върна. Марш от тук вие сте за Туба  не сте за мене , аз се молих, но тя каза, че не  сме за тук.”

От Белодробната болница в Бургас също отказват да приемат пациента, след като му измерват сатурацията и преценят, че е за шокова зала.

„ Успяхме да го сложим на количката, сатурацията се качи на 82 , малко се успокоих. Дойде един млад доктор- реаниматор и го разпита. Това, което той ни помогна е, че ни намери легло в „Бургасмед“,   защото тук нямало. Ако го бяха интубирали веднага можеше и да му помогнат.”

В Бургасмед, въпреки усилията на лекарите, Калин губи битката с живата, а третият ПСР се оказва положителен.

Майката на Калин иска да почете паметта му с добро дело. Той е създател на детска школа по футбол в Обзор. „Искам да направя в името на моя син фондация нещо, с което да помагам на малките деца , за да продължа като дело това, което той направи.”

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: