0.1 C
Бургас
сряда, 1 декември, 2021

МБАЛ-Поморие откри триажен кабинет, ще се финансира от общината

МБАЛ-Поморие откри триажен кабинет за пациенти със съмнение за Covid-19/ В него ще се предоставят безплатни прегледи на пациенти със симптоми, включително тестове, кръвна картина и рентгенови изследвания.

Пътеката за лечение обаче при настаняване ще се плаща от пациентите, тъй като дейностите на Медицинските центрове оставта извън финансовия обхвант на Здравната каса.

Разходите за ремонта на помещението, където е обособен триажният кабинет са поети от бюджета на Община Поморие, а от услугата ще могат да се възползват жителите на община Поморие, както и от съседните общини – Руен и Несебър, които също се обслужват от МБАЛ – Поморие.

Жалкото в цялата тази ситуация е, че Здравната каса не финансира изграждането на този триажен център и община Поморие финансира сама изграждането. Не може Здравната каса и здравния министър да твърди, че всичко наред и в същото време да казва, че не финансират тази дейност и този триажен център, защото той е към МБАЛ Поморие или общинската болница“, коментира кметът на Поморие Иван Алексиев.

В триажния център ще работи един лекар и една медицинска сестра, които ще покриват и смени в КОВИД отделението на поморийската болница.

Работното време ще бъде сутрин от 9 до 11, а следобед от 2 до 4. Ето какво казаха кметът на общината Иван Алексиев и управителят на МБАЛ Поморие д-р Кирил Хинов:

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: