8.1 C
Бургас
сряда, 8 декември, 2021

Медицински сестри в Поморие без пари на първа линия за Ковид- 19

Медицински сестри от болницата в Поморие публикуваха фишовете със заплати си в социалните мрежи. От тях се вижда, че те получават унизително ниско заплащане за работа на първа линия в борбата с коронавируса.

Димитрина Москова работи  като операционна сестра от 24 години. За месец октомври тя е получила заплата от поморийската болница от 640 лв.

Много зле се чувствам! Все пак имам дъщеря, която  е студентка във Варна, с тези 640 лв.!? Само квартирата  и е 500 лв.

Христина Атанасова е старша сестра в поморийската болница. Получава 650 лв. заплата. Дава дежурства обаче и в Ковид отделението. За работата си на първа линия показва фиш с 193 лева.

Медицинските сестри питат къде са обещаните от правителството 1000 лв. за работа на първа линия.

„  Питаме! И сега понеже се вдигна малко шум около тези фишове, след като ги публикувахме, имахме едно обаждане, в което ни обещаха, че до 10-ти ще ни ги изплатят. Само че това  е вече третото обещание, което получаваме.  Не сме ги публикували фишовете, за да се оплакваме, а за да се види, че нещата не са такива каквито се говорят. Защото  и с тези 1000 л. и без тях ние що го работим, но някак като усетиш, че трудът ти  е оценен и някой  е загрижен за теб може би човек се мотивира.”

От РЗИ обясниха, че Христина е работила само седем дни в Ковид отделението и затова не получила пълният размер от обещаните 1000 лв. А операционната сестра не работи на първа линия.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ