17.1 C
Бургас
петък, 15 октомври, 2021

Мика Зайкова в Бургас: Задава се криза, трябва да се направи правителство!

Доайенът в два поредни парламента Мика Зайкова отново се кандидатира за депутат и  повежда листата на „Има такъв народ” в Смолян.  Днес тя се срещна със синдикалисти и граждани в „Морското казино” в Бургас.

„ Отивам с надежда към изборите за следващо Народно събрание,  защото трябва да направим правителство. Виждате, че се задават кризи- Ковид, икономическа криза, социална криза. Виждате какво става с тока, с водата… „

Пред медиите Мика Зайкова сподели, че  не се чувства политик и не крие разочарованието си.

Политиката за съжаление би трябвало да бъде нещо добро , ама в България е малко мръсничка и затова предпочитам да ме считат за експерт и съм си експерт … Имаше моменти, в които ми беше много неприятно защото, макар, че съм била в синдикат  и в синдикатите сме по- войнствени, обичам добрия тон.

За клетвата на депутатите и за грешките споделя:

Народът ни каза три неща. Първо – че иска промяна, позволявайки на ИТН да победи ГЕРБ. Второ – на никой не дава пълно болшинство, работете заедно и трето – стига толкова избори! Ние май не го чухме. Всички депутати произнесоха клетвата след мен, но изглежда никой не я запомни или не вникна в нея. А там се казва, че над всичко са интересите на народа. Разбрахме се за всичко с колегите от „Демократична България“, ИБГНИ, даже и с БСП, по всички въпроси. Нямаше никакъв проблем, седнахме, говорихме, имахме различия, но уточнихме какво може и какво не може да се направи. Решихме и кои ще са приоритетите. И след всичко това изведнъж идват и казват „Не“ по този начин. Ние ще избираме министрите, шефовете на агенции и т.нат.”  

Най- големият и критик е нейният син, който живее в САЩ и  наблюдавал работата и в парламента.

„  Майко, по-спокойно, по-спокойно защото от време на време те изнервят казваш нещо, което не искаш да казваш” я съветвал сина и.

На въпрос дали е успяла  да съхраните бунтара в себе си, тя отговори- Аз все си мисля, че съм си аз!!

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: