22.7 C
Бургас
неделя, май 22, 2022

Министърът на туризма иска облекчени процедури за работещи у нас чужденци

Решаването на проблема с кадрите в туризма, който се очертава като основен за бранша в момента и провеждането на рекламната кампания за летния сезон са сред най-важните задачи на Министерството на туризма.

Това заяви министър Христо Проданов пред парламентарната комисия по туризъм.

„Да бъде сформирана работна група с участието на туристическия сектор, която да набележи мерки за решаването на проблема с кадрите. За това дуално обучение, в което да се включат ученици от специализираните гимназии и университетските спецалности – да могат да си карат там стажовете. Възможно най-бързо да се облекчи процедурата граждани от трети страни да могат да идват и да работят в България“, предлага министърът.

С цел привличане на повече летовници в страната ведомството ще работи за облекчаване на визомия режим, предаде БНР. За летния туристически сезон в момента най-добре вървят записванията от Полша и Германия.

„Туроператорите изказват оптимизъм, че летният сезон ще бъде по-добър от миналогодишния, но няма да достигне нивата от 2019 година“, коментира Проданов. За насърчаване на вътрешния туризъм ще бъде предложено ваучерите за храна да могат да бъдат използвани и за почивка.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук