29.1 C
Бургас
сряда, юли 6, 2022

Министърът на туризма още не знае къде ще бъдат настанени украинците след края на май

Туристическият министър Христо Проданов ще настоява до края на седмицата Националният кризисен щаб за бежанците да има ясна информация и график за това къде ще бъдат настанени украинците у нас след края на май.

„Няма да има бежанци, оставени на улицата. Гарантирам, че ще се погрижим за всички. Твърдо мое убеждение е, че час по-скоро трябва да бъде започната засилена интеграция. Министерството на туризма не управлява бежанската криза. Нашата задача е да се разплащаме с хотелите, които приеха украинците”, уточни Проданов пред Нова телевизия.

Министърът на туризма коментира днешните протести. „Предвидимите помощи наистина са насочени към всички браншове, а не само към протестиращите. Въпросът с превозвачите е малко по-сложен за коментиране. Защо не питате г-жа Фандъкова  къде са парите от синята зона, от паяците, от картите за градски транспорт. Важно е да се подкрепи бизнесът, защото той трябва да се запази, за да преминем през тази инфлация”, каза министърът на туризма.

По думите му е необходим допълнителен диалог между партиите в коалицията. „Безспорно е сложно да се управлява в коалиция от четири партии. Голяма част от нашите различия излизат наяве, но в споровете се ражда истината. Когато подписвахме коалиционното споразумение, нямахме тези кризи, които възникнаха”, уточни Христо Проданов.

Според него няма опасност от предсрочни избори и ситуацията ще се успокои.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук