11 C
Бургас
вторник, 9 март, 2021

Младежът, убил с мерцедеса си две жени на Задушница в Карнобат, изрази съжаление пред съда

 Окръжен съд – Бургас проведе разпоредително заседание по дело за причиняване на смърт по непредпазливост на две лица. Подсъдим по делото е Алекс Димов, който на 03 ноември 2018 г. в Карнобат блъсна и уби две жени на тротоар в града. 70- годишната Ганка загина на място, а 85- годишната Каля умря по-късно в бургаската болница.

В мерцедеса на Алекс Димов е пътувало и  13- годишно дете, което остана невредимо. 18-годишният тогава младеж е имал едва месец стаж зад волана.

Наказанието, което предвижда законът в този случай е затвор от 3 до 15 години.  Пробите му за алкохол и наркотици, които бяха взети веднага след катастрофата, са отрицателни.

Разследването установи, че младежът се движел със скорост около 90 км./ч., в следствие на което загубил контрол над автомобила, допуснал пътно транспортно произшествие и по непредпазливост причинил смъртта на двете жени, които са се връщали от гробищата за Задушница.

Съдът определи делото да бъде гледано по реда на особените правила – Съкратено съдебно следствие. Подсъдимият призна всички факти изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и изрази съжаление. Окръжен съд – Бургас ще се ползва от направените самопризнания при произнасяне на своята присъда. Съдът допусна до изслушване двама свидетели, по искане на защитата на Алекс, които да изяснят факти и обстоятелства относно личността на подсъдимия.

Съдът конституира като частни обвинители, наследници на пострадалите лица.

Окръжен съд – Бургас потвърди наложената мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 3 хил. лв. спрямо подсъдимия. Следващото заседание е насрочено за 12.02.2020 г., 10.00 часа.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ