16.1 C
Бургас
петък, 15 октомври, 2021

МРРБ: Община Айтос трябва да измени ОУП, за да се проектира обходен път

Община Айтос трябва да измени Общия устройствен план, за да се проектира обходен път, който да изведе тежкия трафик извън града. Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков , който посети мястото на тежката катастрофа, която стана през месец септември и отне живота на млад баща и двете му деца.

„В приетия през 2018 г. ОУП на Айтос за съжаление няма предвиден обходен път. Затова сме тук да предложим да се направи проект на този път, но основната инициатива трябва да е на общината. Изисква се и кръгово кръстовище, но инициативата пак трябва да е на общината.Проблемите са такива, че трябва да се решават по законен ред .Съжалявам, ако не ви харесва. Изменението на плана е ангажимент на общината“, заяви Шишков.

Кметът на Айтос Васил Едрев обаче не се ангажира със срокове.“Не мога да дам отговор. Аз трябва да съм наясно с реда и процедурите“, здраве кметът на Айтос.

От МРРБ заявиха, че могат да помогнат със съфинансиране на проекта и пътни експерти, тъй като се оказа, че общината не разполага с такива. Зам.министър Шишков каза още, че успоредно с изменението на ОУП ще започне и проектирането на обхода, за да се скъси времето за изграждането му. За месец от катастрофата на пътя е поставен знак, забраняваш преминаването на тирове над 12 тона и кантари на пътя от Руен за Айтос.

МВР постави и кутия за стационарна камера, която все още не работи и постоянен полицейски патрул на входа на Айтос. Жителите на града, които присъстваха на срещата на зам.министър Шишков с кмета на града останаха недоволни от дългите процедури, които предстоят по изменението на плана и проектирането на обходен път.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: