8 C
Бургас
вторник, 20 април, 2021

НА ЖИВО: Редовен брифинг на общинския щаб! Съобщиха за седми случай в Бургаско

Седми случай на коронавирус е установен в областта. Към момента четирима души се лекуват в болница. Броят на хората под домашна карантина е 1659 души. От щаба не потвърдиха информацията, че седмият заразен в вируса е общински съветник от Камено. Пациентът е приет в УМБАЛ – Бургас вчера. Диагностициран е с двистранна пневмония като състоянието му не е тежко.

Карантината в бургаския дом „Майка и дете“ е до края на тази седмица. В момента в Бургас има ограничен набор от генетични тестове за изследване. Има огромен натиск от всички за такива тестове, уточниха от щаба. Проблем, който има по целия свят. „Това са единствените референтни тестове за доказване на вируса. Наличните тук тестове са за съмнителни пациенти, насочени от лекар за такова изследване“, отново припомниха от кризисния щаб.

Само вчера в Бургас са направени 44 изследвания. Допълнителните бързи тестове също са на разположение, но и те са с ограничени количества. В момента, в който бъдат направени достатъчни нови доставки – тези тестове ще бъдат пунсати за свободно използване.

В момента в бургаската генетична лаборатория работят два екипа.

„Активно продължаваме проверките на адреси с лица под карантина. Имаме специални групи в цялата област. Имаме седем досъдебни производства за неспазване на наложената карантина“, каза от полицията в Бургас. 

„Не знаем колко ще издържи общинския бюджет в тази кризисна ситуация – не знаем колко ще продължи. Приходите в местната хазна са спаднали със 70%. Започваме да трупаме вътрешен дефицит. Затова и сме благодарни на дарителските акции от бизнеса, които ще ни помогнат в тази извънредна ситуация“, каза кметът Димитър Николов след заседанието на кризисния щаб в Бургас. 

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Leave a Reply

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: